Loading Laddar...
 

Moped


Med många års erfarenhet av MC-utbildning, kan du med förtroende vända dig till Thores Trafikskola för att utbilda dig till förarbevis på Moped klass II eller AM-körkort (Moped klass I, EU-Moped)
Målet med utbildningen är att du ska bli en riskmedveten förare som under skiftande förhållanden kan tillämpa trafikreglerna och anpassa körningen till trafiken och väglaget.

Vi har utbildning för både moped klass 1 och 2. Utbildningen startar med 2 eller 4 teorilektioner (totalt 8 timmar) och därefter börjar det praktiska. Moped klass 1 och 2 har gemensam utbildning. Läs gärna mer om klasserna och titta vilken behörighet som passar dig bäst. 

VÄGEN TILL DITT MOPED-KÖRKORT

Steg 1. 
Skriv in dig på trafikskolan och anmäl dig till teorikursen som består av 4 lektioner, 2 timmar varje pass. (Obligatorisk närvaro på dessa 4 teorilektioner)
Du kommer att få tillgång till elevcentralen som är en allt i ett app. Där kan du läsa, se film och öva på olika körkortsfrågor samt följa hela din utbildning.
Ansök om ett körkortstillstånd (Grupp 1) på Transportstyrelsen. (Gäller för dig som ska ta AM - moped klass 1) Till ditt körkortstillstånd krävs ett syntest, det kan vi hjälpa dig med på Trafikskolan. Kom ihåg att ansöka i god tid innan kursen börjar.

Steg 2. Övningskör och läs teori paralellt. När teorilektionerna är genomförda kommer du att få en tid för manövrering. Lektionen är 2 timmar lång och genomförs i grupp. Lektionen går ut på att "lära känna mopeden", manövrera och bromsa i olika hastigheter. 

Steg 3. Sista körlektionen består av körning i trafik. Läraren kommer i slutet av lektionen att kolla av så att körningen kan ske självständigt med goda säkerhetsmarginaler.

Steg 4. När körningen och faserna på elevcentralen är godkända, godkänner vi elevens utbildning på Trafikskolan och när vi rapporterat in er utbildning till Transportstyrelsen kan ni boka Teoriprov. (OBS! Teoriprovet kan inte bokas innan vi godkänt utbildningen eller innan eleven fyllt 15 år)

För förarbevis till moped klass 2 krävs:
* Teorilektioner
* Manövrering
* Teoriprov på Trafikskolan

Inget körkortstillstånd krävs.

 

Vi önskar dig stort lycka till med din utbildning!
Vid frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig.

 

Nästa teoristart för mopedutbildning:


MOPEDKURS 

Nästa kurs är planerad till 4/1 2021
Se mer info och anmäl dig här!