Loading Laddar...
 

Vanliga frågor

 

När bör jag skriva in mig på Trafikskolan och börja min utbildning?

Vi rekommenderar att alltid vare ute i god tid. Vad gäller moped kan du börja din utbildning när du är 14 år och 9 månader.
För utbildning av bil beror det helt på dina förkunskaper. Utgå från att det tar ca ett halvår att ta ett B-körkort för att vara ute i god tid.

Vilka behörigheter utbildar ni i?
Vi utbildar dig som vill ta moped klass 1 (AM), Moped klass 2, B, B96 (utökad B-behörighet), BE och MC.
Vi håller också i introduktionsutbildning och riskutbildningar för behörighet  B och MC.

Har ni intensivkurser?
Vill du köra intensivt kan vi självklart hjälpa dig med det. Hör av dig till oss för att lägga upp en plan för din utbildning.

Hur kan jag betala?
Du kan betala med kort, kontant och Swish.

Kan jag delbetala mitt utbildningspaket?
Ja, du kan ta ett lån genom Resurs Bank och därmed delbetala paketet. Läs mer här www.resursbank.se

Hur bokar jag mina körlektioner?
Körlektioner bokas enklast via elevcentralen, men det går självklart bra att boka via telefon eller tillsammans med din lärare också. OBS! Enskild teorilektion bokas via kontoret.

Vad är Elevcentralen?
När du skriver in dig hos oss och köper teoripaketet eller ett utbildningspaket får du ett inlogg till Elevcentralen. Här kan både du som elev och även din privata handledare följa hela din utbildning. Ni kan se anteckningar som läraren har skrivit och se vad ni kan öva mer på hemma. Här bokar du även körlektioner och övar på körkortsteori. Körkort nu med elevcentralen är en allt i ett app där du kan lyssna, se filmer, läsa och göra tester. Läs mer om appen på http://www.korkort.nu/sv/Korkortnu/Info/

Vart ansöker jag om körkortstillstånd/handledarskap?
www.transportstyrelsen.se

Kan jag göra ett syntest hos er och vad kostar det?
Du kan göra ditt syntest hos oss, ring för att boka tid! Kostnad 100 kr. För elever som är inskrivna/ska skriva in sig på Trafikskolan eller gör syntestet i samband med en kurs är syntestet gratis.

Hur ansöker jag om muntligt/förlängd provtid?
För att få ett anpassat prov - muntligt eller förlängt teoriprov krävs ett lästest. Vi utför dessa på Trafikskolan om det inte redan finns en diagnos. Vi hjälper dig också att skicka in detta till Transportstyrelsen. Testet tar ca 60 min och kostar 900 kr.
Kontakta oss gärna för mer information.

Jag kan inte avboka min lektion på elevcentralen, varför?
Avbokning av lektion måste ske senast Kl. 13:00 vardagen innan. Vid sen avbokning/utebliven lektion blir vi tvugna att debitera dig på lektionen. 

Om det inte fungerar att avboka din lektion på Elevcentralen beror det på att det är för sent att avboka, ring till oss på kontoret så hjälper vi dig.

Har du frågor kring handledarksap och körkortstillstånd kan du också hitta mycket information på www.transportstyrelsen.se

Har du inte fått svar på din fråga?
Skicka din fråga här, vi svarar så fort vi kan!

Din fråga
E-post